Ιστορία

Για περισσότερα από 80 χρόνια, η οικογένεια ΓΙΩΤΗ δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της εισαγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας μπαχαρικών, βοτάνων και φυσικών μιγμάτων. Η πρώτη εταιρία ιδρύθηκε το 1936 και λειτούργησε έως το 1973 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΓΙΩΤΗ που ήταν και το όνομα του ιδρυτή της Χρήστου Γιώτη.

Το αντικείμενο της εταιρίας ήταν η αντιπροσώπευση επώνυμων ελληνικών προϊόντων, ενώ παράλληλα εισήγαγε και συσκεύαζε μπαχαρικά καθώς επίσης και ελληνικά βότανα.

Η μεγάλη επιτυχία της εταιρίας ξεκινά το 1973 όπου με την επωνυμία πλέον ΑΘ. ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο με την εισαγωγή, επεξεργασία και συσκευασία μπαχαρικών και βοτάνων κάτω από το brand Captains.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν καθοριστικά για την πορεία της εταιρίας όπου κάτω από τη διοίκηση του προέδρου της Αθανασίου Γιώτη το brand Captains έγινε leaderστην ελληνική αγορά.

Σήμερα η εταιρία με την τεχνογνωσία 80 χρόνων, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, το εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών marketing έχει εδραιώσει το brand Captain’s, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Ανάπτυξη

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών τα προϊόντα Captain’s κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού μέσω:

  • της άριστης ποιότητας τους
  • των συνεχών και αδιάλειπτων ποιοτικών ελέγχων στους οποίους υπόκεινται
  • της δημιουργίας νέων, μοναδικών-καινοτόμων προϊόντων με σκοπό την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων καταναλωτικών αναγκών
  • των σημαντικών επενδύσεων σε έρευνα και τεχνολογία

Η ανάπτυξη της ΑΘ. ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. τα τελευταία χρόνια ήταν σημαντική τόσο στην Ελλάδα όπου κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς όσο και στο εξωτερικό όπου η διάθεση των προϊόντων Captain’s πραγματοποιείται είτε μέσω ιδιόκτητων εταιριών του ομίλου είτε μέσω εμπορικών συνεργατών.

Φιλοσοφία

Ως θεμελιώδη φιλοσοφία έχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων σε συνδυασμό με άριστη εξυπηρέτηση, μέσω του δυναμικού και άρτια εκπαιδευμένου τμήματος πωλήσεων, σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Παράλληλα διατηρούμε και επενδύουμε στις σχέσεις μας τόσο με τους πελάτες όσο και με τους εμπορικούς μας συνεργάτες.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας, να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και το επιτυγχάνουμε μέσω των διαρκών καινοτομιών που εφαρμόζουμε.

Πρώτες Ύλες

Η ΑΘ. ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι ίσως ο μεγαλύτερος εθνικός εισαγωγέας μπαχαρικών και βοτάνων από όλο τον κόσμο. Η εταιρία υιοθετεί υψηλά στάνταρ προδιαγραφών, ενώ όλα τα προϊόντα της υποβάλλονται σε εργαστηριακές αναλύσεις πριν και μετά το στάδιο της παραγωγής έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός η αρίστη ποιότητα τους και αφετέρου η υγεία των καταναλωτών.

Τα προϊόντα Captain’s πληρούν τα κριτήρια του Αμερικανικού οργανισμού ASTA που ασχολείται με τον έλεγχο των παραγόμενων ανά τον κόσμο ποιοτήτων μπαχαρικών, διάκριση με εξαιρετικά αυστηρές απαιτήσεις και περιορισμένο εύρος εταιριών που χαίρουν αυτής παγκοσμίως.

Σήμερα, τα βότανα και μπαχαρικά δεν φύονται μόνο στις περιοχές που αποτελούν το φυσικό τους περιβάλλον, αλλά αντίθετα έχουν μεταφερθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δίνοντας νοστιμιά και άρωμα στο φαγητό δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Αυτό δε σημαίνει ότι συναντάμε όλα τα βότανα και μπαχαρικά σε όλες τις χώρες. Τα πιο διαδεδομένα καλλιεργούνται κυρίως στις χώρες που έχουν εύκρατο κλίμα. Αλλά όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή της καλλιέργειας ορισμένων σημαντικών βοτάνων και μπαχαρικών, την εμφάνισή τους κάνουν ακόμα και στις πιο απόμακρες περιοχές.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στα προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαμόμυλος, Αχαρναί σε ιδιόκτητο χώρο 3.000 τ.μ. όπου συστεγάζονται τόσο τα κεντρικά μας γραφεία όσο και το εργοστάσιο παραγωγής.

Έχουμε τις πιο μοντέρνες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στη κατηγορία τους, ενώ η παραγωγική μας δυνατότητα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στη περιοχή των Βαλκανίων.

Διανομή

Τα προϊόντα Captain’s διανέμονται πανελλαδικά μέσω του οργανωμένου δικτύου της Αθ. Γιώτης Α.Ε.Β.Ε. και εμπορικών συνεργατών καλύπτοντας το 100% της ελληνικής επικράτειας, ενώ παράλληλα εξάγονται σε περισσότερες από 10 χώρες μέσω ιδιόκτητων εταιριών και τοπικών εμπορικών συνεργατών.

Διασφάλιση Ποιότητας

Η ΑΘ.Γιώτης Α.Ε.Β.Ε. ακολουθεί αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές σε όλα τα στάδια παραγωγής, ενώ όλες οι πρώτες ύλες της υποβάλλονται συστηματικά σε εργαστηριακές αναλύσεις πριν και μετά το στάδιο της παραγωγής, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αρίστη ποιότητα του προϊόντος. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας λειτουργούν σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες και τους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας της αυστηρής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα τρόφιμα. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει το σύστημα H.A.C.C.P. (Hazard Analysis of Critical Control Points) και εφαρμόζει τα πρότυπα ISO πιστοποιημένα από την TUV Hellas (μέλος τoυ οργανισμού TUV Nord Group) για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που διαθέτει (ΕΝ ISO 22000:2005) και το σύστημα διοίκησης (EN ISO 9001:2008).

Εξαγωγές

Το brand Captain’s ηγείται στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά μπαχαρικών και βοτάνων και χαίρει ολοένα αυξανόμενου brand loyalty. Η εταιρεία είναι ο νούμερο 1 εισαγωγέας μπαχαρικών στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος παραγωγός μπαχαρικών και μεσογειακών βοτάνων στα Βαλκάνια. Τα προϊόντα της διανέμονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Ρουμανία, η Γεωργία, η Κροατία, η Πολωνία, η Δανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.