Ο Pastry Chef Δημήτρης Μακρυνιώτης δημιουργεί με τα προϊόντα Captain's! Δείτε στο video...
περισσότερα
Τα μπαχαρικά και βότανα Captain’s σε συνεργασία με τον γνωστό chef Βασίλη Καλλίδη...
περισσότερα
Η σχέση των ανθρώπων με το φαγητό, τις γεύσεις, τα αρώματα, ξεπερνάει κατά πολύ την κάλυψη...
περισσότερα
Βρείτε μία από τις διαφορές ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες και διεκδικήστε μοναδικά δώρα...
περισσότερα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός της Captain's στο Fecebook «Προσέχω την διατροφή μου, επιλέγω φυσικά!»! Οι νικητές έχουν...
περισσότερα
Επιτέλους η ολοκαίνουρια, επίσημη σελίδα της Captain's στο Facebook είναι εδώ! Κάντε like και ενημερωθείτε για όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα ...
περισσότερα
Η Captain's συνεχίζει και φέτος να ταξιδεύει τους ακροατές του Love Radio 97,5 στον κόσμο των μπαχαρικών και των βοτάνων κάθε μέρα μεταξύ 16.00 και 18.00 μμ. Παρουσιαστής, ο ηθοποιός και συγγραφέας...
περισσότερα
Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρι μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται...
περισσότερα
Παρά το γεγονός ότι σε εμάς μπορεί να αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας μπαχαρικά και καρυκεύματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα φαγητά που φτιάχνουμε για το παδί μας, γινόμαστε πιο συνητηρητικοί...
περισσότερα
Oι παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις του Σπύρου Μαργαριτόπουλου στο καράτε είναι σε όλους μας γνωστές. Στη συνέντευξη όμως που θα ακολουθήσει...
περισσότερα
H πίτσα με ρίγανη και σάλτσα ντομάτας ίσως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
περισσότερα
Το νέο μας website είναι πλέον «στον αέρα»!
Στο πνεύμα της εποχής, με εντυπωσιακό και "ζεστό" σχεδιασμό...
περισσότερα
Το νέο μας website είναι πλέον «στον αέρα»! Στο πνεύμα της εποχής, με εντυπωσιακό και "ζεστό" σχεδιασμό, η νέα μας ιστοσελίδα περιέχει όλες τις πληροφορίες γύρω από την εταιρία και τα προϊόντα της, καθώς και πολύ χρήσιμο πληροφοριακό υλικό για τον υπέροχο κόσμο των μπαχαρικών!
Την ιστοσελίδα σχεδίασε και υλοποίησε η sonar marketing consulting.
H πίτσα με ρίγανη και σάλτσα ντομάτας ίσως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Είναι από καιρό γνωστό πως η ρίγανη, ένα από τα βασικά καρυκεύματα της ελληνικής κουζίνας, διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άϊλαντ (Long Island University) δείχνει πως ένα συστατικό της θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Oι παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις του Σπύρου Μαργαριτόπουλου στο καράτε είναι σε όλους μας γνωστές. Στη συνέντευξη όμως που θα ακολουθήσει θα μάθετε για τη διάκρισή του σε ένα από τα πιο δύσκολα τουρνουά Ju Jitsu στον κόσμο, σε αυτό του Open de Paris!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
*Η Captain's είναι υποστηρικτής και χορηγός της προσπάθειας του Σπύρου Μαργαριτόπουλου.
Παρά το γεγονός ότι σε εμάς μπορεί να αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας μπαχαρικά και καρυκεύματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα φαγητά που φτιάχνουμε για το παδί μας, γινόμαστε πιο συνητηρητικοί.
Σε αυτή πάνω λοιπόν τη συνήθεια των σύγχρονων –ως επί το πλείστον γονιών- έρχεται η ιατρική άποψη που αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται από καμία επιστημονική μελέτη ότι έτσι πρέπει να γίνεται.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Αμερικανίδας παιδιάτρου Σουζάνα Μπλοκ, που αναφέρεται σχετικά και ξεκαθαρίζει: «Η ιδέα ότι θα πρέπει τα μωρά τρώνε μόνο ουδέτερες γεύσεις είναι ένας μύθος που έχει συντηρηθεί πάνω στο πρότυπο του σύγχρονου πολιτισμού μας. Δεν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη που να μας επιβεβαιώνει πως πράγματι έτσι πρέπει να γίνεται, εκτός αν εξαιρέσουμε την προσθήκη αλατιού στις πολύ πρώιμες ηλικίες και σε μεγάλες πάντα ποσότητες».
Με λίγα λόγια δηλαδή μία πιο… τσιμπημένη κουζίνα, κυρίως με μπαχαρικά και καρευκεύματα που δεν βλάπτουν την υγεία, δεν φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό ενός μωρού, ενός νηπίου ή αργότερα ενός παιδιού στη σχολική ηλικία.
Στην πραγματικότητα, τα μωρά που θηλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν ήδη κάνει ένα «γευστικό ταξίδι», μέσω του μητρικού γάλακτος, το οποίο ως γνωστόν, αλλάζει τη γεύση του ανάλογα με το τι τρώει η μητέρα.
Το μητρικό γάλα παίρνει τις γεύσεις των τροφίμων, που καταναλώνει η γυναίκα που θηλάζει, εξηγεί η ίδια η Μπλοκ, και συνεχίζει: «Μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα στο αγαπημένο σας ινδικό εστιατόριο και στη συνέχεια να θηλάσετε το μωρό σας, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αντιληφθεί τη διαφορά. Γι’ αυτό σκεφτείτε ότι το να πάτε ένα μωρό που θηλάζει και γεύεται από το μητρικό γάλα σε φαγητά με ουδέτερες γεύσεις και τις περισσότερες φορές άνοστα, είναι ένα βήμα προς τα πίσω»!
Η Μπλοκ προτρέπει τις μαμάδες να χρησιμοποιούν καρυκεύματα και μπαχαρικά για να ζωηρέψουν τις γεύσεις στα πουλερικά, τον πουρέ, το κρέας, προτείνονως την πάπρικα, το κύμινο, το καρυ, το τζίντζερ, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία μαγείρισσα στην κουζίνα της.
Μάλιστα δεν είναι αντίθετη ούτε στις πιο spicy επιλογές των καυτερών μπαχαρικών, λέγοντας ότι το θέμα είναι σε τι ποσοστό θα τα χρησιμοποιήσουμε
Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρι μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται επιστήμονες από την Ταϊλάνδη.
Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care, διαπίστωσαν ότι σε εννέα μήνες, μια καθημερινή δόση από την ουσία κουρκουμίνη φαίνεται να πρόλαβε νέα κρούσματα διαβήτη ανάμεσα σε άτομα με «προδιαβήτη» -μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης αίματος όχι όμως αρκετά ψηλό για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2.
Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία που συναντάται στο ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη (γνωστό και ως κιτρινόριζα ή τουρμερικό).
Προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή και την αποκαλούμενη οξειδωτική φθορά στα κύτταρα του οργανισμού -δύο παράγοντες πρόκλησης μιας σειράς ασθενειών, μεταξύ των οποίων και διαβήτης τύπου 2.
«Χάρη στα οφέλη του και στην προστασία που παρέχει προτείνουμε το ακατέργαστο απόσταγμα της κουρκουμίνης (τουρμερικό) να χρησιμοποιείται για μια επεμβατική θεραπεία στον πληθυσμό με προδιαβήτη» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Σομλάκ Τσουενγκσαμάρν του πανεπιστημίου Σρινακχαρινγουιρότ στο Νακομναγιόκ της Ταϊλάνδης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 240 ενήλικες Ταϊλανδοί με προδιαβήτη οι οποίοι επελέγησαν τυχαία για να λάβουν είτε κάψουλες κουρκουμίνης είτε ψευδοφάρμακο. Όσοι εντάχθηκαν στην πρώτη κατηγορία λάμβαναν συμπληρώματα με έξι κάψουλες την ημέρα, το καθένα από τα οποία περιείχε 250 μιλιγραμμάρια από «κουρκουμινοειδή».
Ύστερα από εννέα μήνες, 19 από τους 116 εθελοντές που λάμβαναν ψευδοφάρμακα είχαν εμφανίσει διαβήτη τύπου 2, ενώ από τους 119 εθελοντές που λάμβαναν κουρκουμίνη κανένας δεν εμφάνισε διαβήτη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα φάνηκε ότι βελτιώνουν την λειτουργία των Β-κυττάρων, τα οποία βρίσκονται στο πάγκρεας που απελευθερώνει την ορμόνη ινσουλίνη η οποία ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκουμίνης βοηθούν στην προστασία των Β-κυττάρων από την φθορά.
Ωστόσο μια διαβητολόγος η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν είναι αρκετά ώστε ο κόσμος να σπεύσει στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής για συμπληρώματα κουρκουμίνης.
«Φαντάζει ελπιδοφόρο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα» δήλωσε η Κονστάνς Μπράουν-Ριγκς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.
Το πείραμα διήρκεσε μόνο εννέα μήνες και είναι ήδη γνωστό από υπάρχουσες και πιο μακροχρόνιες έρευνες ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής -περιλαμβανομένης της σωματικής άσκησης και της μείωσης πρόσληψης θερμίδων- μπορούν να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε προδιαβητικούς.
Η Μπράουν-Ριγκς πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι ένα προϊόν στην πραγματικότητα περιέχει τα συστατικά ή την ποσότητα των συστατικών που αναγράφονται στην ετικέτα της συσκευασίας.
Η Captain's συνεχίζει και φέτος να ταξιδεύει τους ακροατές του Love Radio 97,5 στον κόσμο των μπαχαρικών και των βοτάνων κάθε μέρα μεταξύ 16.00 και 18.00 μμ. Παρουσιαστής, ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ακροατές θα μπορούν να συμμετέχουν σε καθημερινούς διαγωνισμούς κερδίζοντας δώρα από τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της εταιρίας, αλλά και να στέλνουν τις καλύτερες συνταγές τους!
Ακούτε καθημερινά την εκπομπή στο Love Radio και γίνετε και εσείς μέλος της πιο «πιπεράτης» παρέας!
Επιτέλους η ολοκαίνουρια, επίσημη σελίδα της Captai's στο Facebook είναι εδώ! Κάντε like και ενημερωθείτε για όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα υπέροχα μίγματα της Νο1 εταιρίας μπαχαρικών και βοτάνων στην Ελλάδα! Μείνετε συντονισμένοι, πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε μοναδικά δώρα!
Η σελίδα της Captain's στο Facebook
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός της Captain's στο Fecebook «Προσέχω την διατροφή μου, επιλέγω φυσικά»! Οι νικητές έχουν ανακοινωθεί εδώ και έχουν ειδοποιηθεί και προσωπικά.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πραγματικά μεγάλη και ενθουσιώδη συμμετοχή! Η αγάπη και η αφοσίωσή σας όλα αυτά τα χρόνια μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στο ελληνικό νοικοκυριό, χαρίζοντας άρωμα και γεύση στο τραπέζι σας!
Μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό, μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας, να ενημερώνεστε για προσφορές αλλά και να διαβάζετε τις καλύτερες συνταγές και συμβουλές μαγειρικής στην ολοκαίνουρια σελίδα μας, που τόσο γρήγορα αγκαλιάσατε!
Βρείτε μία από τις διαφορές ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες και διεκδικήστε μοναδικά δώρα!
10 τυχεροί κερδίζουν 1 σετ με 6 Gold Class Μύλους μπαχαρικών Captain's!
Μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό στην επίσημη σελίδα της Captain's στο Facebook!
Η σχέση των ανθρώπων με το φαγητό, τις γεύσεις, τα αρώματα, ξεπερνάει κατά πολύ την κάλυψη των βιολογικών μας αναγκών και ξεκινάει χρονικά πριν καν έρθουμε στη ζωή, ως έμβρυα. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία που ακόμα και αν δεν μπορούμε να την ανακαλέσουμε ή ακόμα περισσότερο να την περιγράψουμε, έχει καταγραφεί για πάντα ως συναίσθημα μέσα μας. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας, ευχαρίστησης, προσφοράς και εκδήλωσης αγάπης μεταξύ των ανθρώπων.
Εδώ και 80 χρόνια, τα μπαχαρικά και βότανα Captain’s δίνουν στο ελληνικό τραπέζι το άρωμα και τη γεύση που φέρνουν στο μυαλό ξανά και ξανά τις πιο τρυφερές αναμνήσεις μας. Ήταν, είναι και θα είναι ο αδιάρρηκτος γευστικός μας σύνδεσμος με τις πιο έντονες και σημαντικές στιγμές της ζωής μας μιας που βασίζεται σε κάτι πολύ δυνατό και μοναδικό. Βασίζεται σε δεσμούς γεύσης!
Την καμπάνια με ονομασία «Δεσμοί γεύσης» επιμελήθηκε η Sonar Marketing Consulting αποτελούμενη από δύο προϊοντικά σπoτ για τα πιπέρια και τις βανίλιες Captain’s, διάρκειας 40’’ και 42’’, ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό.
Τα μπαχαρικά και βότανα Captain’s σε συνεργασία με τον γνωστό chef Βασίλη Καλλίδη παρουσίασαν το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 την «Χριστουγεννιάτικη ημέρα γεύσης». Το εντυπωσιακό event υλοποιήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του καταστήματος Grand «Μασούτης», στην περιοχή της Θέρμη, στη Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή του κοινού ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδης, μικροί και μεγάλοι εν δράσει, φόρεσαν την ποδιά του μάγειρα και υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου chef δημιούργησαν, κατά κοινή ομολογία, μοναδικές συνταγές.
Το θεαματικό αυτό δρώμενο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, κατάφερε να ανεβάσει την διάθεση όλων στα ύψη και να δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρα αρωμάτων και γεύσεων.
Ο Βασίλης Καλλίδης φιλικός και άμεσος όπως πάντα δεν σταμάτησε, καθ’ όλη τη διάρκεια του event, να δίνει χρηστικές συμβουλές και έξυπνα tips για την χρήση των μπαχαρικών και βοτάνων Captain’s.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, food editors, food bloggers, εκπρόσωποι τύπου καθώς και τα διοικητικά στελέχη των εταιριών Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. και ΑΘ. ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.ΒΕ.
Υπεύθυνη για την διοργάνωση του event ήταν η εταιρεία Sonar Marketing Consulting.
Ο Pastry Chef Δημήτρης Μακρυνιώτης δημιουργεί με τα προϊόντα Captain's!
Δείτε στο video που προβλήθηκε στο Πρωινό του Antenna στις 27/12 πως να φτιάξετε έναν λαχταριστό Κορμό Σοκολάτας:
Υλικά:
250γρ τρίμμα κάστανα γλασέ
150γρ αμύγδαλα
100γρ φουντούκια
300γρ βούτυρο
50γρ κακάο
100γρ σοκολάτα bitter
400γρ ζαχαρούχο γάλα
30γρ κονιάκ
Πιπέρι Captain’s
Βανίλια Captain’s
Εκτέλεση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την βανίλια και το πιπέρι Captain’s μέχρι να μαλακώσει λίγο. Σε Μπεν Μαρί έχουμε λιώσει την σοκολάτα και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ με το βούτυρο και αμέσως μετά το ζαχαρούχο... Συνεχίζουμε με το κακάο. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ τα κάστανα και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε με μια μαριζ. Σερβίρουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ αφού την έχουμε καλύψει εσωτερικά με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
#captainspices #spices #recipes #herbs #cooking