Captain's Spices
Captain's Spices
 
Μπαχαράτ
Ορισμός
Μίγμα της Βορείου Αφρικής, χαρακτηριστικό της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά του είναι το μαύρο πιπέρι, η πάπρικα, το κύμινο, το κόλιανδρο, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, η κανέλα και το κάρδαμο. Παραλλαγές του μπαχαράτ συναντάμε σε διάφορες χώρες και κάθε φορά μπορεί να εξαιρούνται ορισμένα συστατικά και αντί γι’ αυτά να χρησιμοποιούνται άλλα. Στην Τουρκία προσθέτουν μέντα, στις Αραβικές χώρες του Κόλπου προσθέτουν αποξηραμένο λάιμ, κόκκινο πιπέρι και σαφράν, ενώ στην Τυνησία το μπαχαράτ δημιουργείται από κανέλα, αποξηραμένα ροδοπέταλα και μαύρο πιπέρι.

Χρώμα
Καφετί.

Προέλευση
Τουρκία και Μέση Ανατολή (Ιορδανία, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Ιράν).

Γεύση
Γλυκιά και στυπτική γεύση που διεγείρει την όρεξη.

Χρήσεις
Στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιείται στο κρέας, στα ψάρια, στα λαχανικά και το ρύζι. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί στις φακές, στις σούπες, στο κουσκούς, στη σάλτσα ντομάτας και στα κεφτεδάκια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ>
Αλάτι Άνηθος Αστεροειδής Γλυκάνισος Βανίλια Βανιλίνη Βασιλικός Γαρίφαλο Γλυκάνισος Γλυκόριζα Δάφνη Δενδρολίβανο Δίκταμο Δυόσμος Εστραγκόν Ευκάλυπτος Εχινάκεια Θρούμπι Θυμάρι Ιπποφαές Κανέλα Κάππαρη Κάρδαμο Κόλιανδρο Κουρκουμάς Κράνο Κρεμμύδι Κρόκος (Σαφράν) Κύμινο Λεβάντα Λεμονόχορτο Λιναρόσπορος Λουίζα Μαϊντανός Μαντζουράνα Μάραθος Μαστίχα Μαχλέπι Μελισσόχορτο Μέντα Μοσχοκάρυδο Μπαχάρι Μπούκοβο Μύρτιλλο Παπαρουνόσπορος Πιπέρι Καγιέν Πιπέρι Κόκκινο (Πάπρικα) Πιπέρι Κουμπέμπ Πιπέρι Λευκό Πιπέρι Μακρύ Πιπέρι Μαύρο Πιπέρι Μελεγκέτα Πιπέρι Πράσινο Πιπέρι Ρόζ Πιπέρι Σετσουάν Ραδίκι Ρίγανη Ρόκα Σέλινο Σησάμι Σινάπι Σκόρδο Σουμάκ Τζίντζερ Τίλιο Τριαντάφυλλο Τριγωνέλλα Τσάι Βουνού Τσίλι Τσουκνίδα Φασκόμηλο Φύλλα Αιγύπτου Χαμομήλι Χρένο Μίγματα: Βότανα Προβηγκίας Γκαράμ Μασάλα Ζάαταρ Κάρυ Κινέζικο Μίγμα των Πέντε Μπαχαρικών Μίγμα των Τεσσάρων Μπαχαρικών Μπαχαράτ Μπερμπερέ Μπουκέ Γκαρνί Ρας ελ Χανούτ Τζερκ Τσίλι Fines Herbes